Kismama pilates

Kismama Pilates

Minden kismama vágya, hogy várandósan is jó kondícióban legyen. A baba megszületése után a legtöbb nő ismét lapos hasat, formás csípőt, tökéletes testtartást, karcsú testet szeretne elérni. A kismama-pilates ebben segít.

A várandósság során egyensúlyi és tartási változások következnek be, mely a természetes súlygyarapodás és a megnövekedett méhnek köszönhetően a testsúlypont eltolódik. Növekszik a mell mérete is. Ezek mind érintik a testtartást, különösen a gerinc természetes görbületeit. Ezek a változások általában növelik az ízületi és az izom feszülést. Az ízületeket nagymértékben érintik a hormonális változások!

Fontos! A Kismamának konzultálnia kell, és írásos engedélyt kell kérni a kezelőorvosától, mielőtt belekezdene bármilyen edzésprogramba! Kérdezze meg a kiválasztott edzőt, hogy milyen speciális végzetségekkel rendelkezik! Csak olyan gyakorlatokat végezzen, ami jól esik!

A Pilates jótékony hatásai:

Segít a fáradságérzet leküzdésében, segít megtartani és kissé emelni az izomtónust, erőt és állóképességet. Javítja a testtartást, segít megelőzni a derékfájást. Csökkenti a vérrögképződést, visszeresedést, lábikragörcsök és lábszárduzzanat előfordulását. Elősegíti a nyugodt pihenést és alvást. Légző gyakorlatok segítik az izmok ellazulását. Segít a vizelet visszatartási zavar megelőzésében.

A három trimeszter alatt személyre szabottan különböző gyakorlatokkal készülünk fel a szülésre! A szülés után kb. 6 hét múlva lehet folytatni a test edzését fokozatosan vissza szoktatva a mozgáshoz. Erről is szintén konzultálni kell a kezelőorvossal.