Pilates Revolution - Pilates stúdiónk az egyéni órákra specializálódott, világszínvonalú Stott Pilates gépekkel teljesen felszerelt. Pilates gyakorlatok: rendelkezünk Reformerrel, Cadillackel, Stability Chairrel, Arc Barrellel.

Mit jelent és mire jó a Pilates?

Mi a Pilates?

A Pilates-módszer a test nyújtására, megerősítésére és tónusba hozására a Joseph Pilates által kidolgozott gyakorlatsorok összessége. A keleti és nyugati filozófiák ötvözésével a Pilates-módszer az erőközpontra összpontosítva erősíti és nyújtja az egész testet. A test és az elme mindvégig azon munkálkodik, hogy hajlékony, megnyúlt izmokat fejlesszen.

Pilates stúdió

A STOTT Pilates által kifejlesztett mozgás célja, hogy a hatékonyan végzett gyakorlatok elsajátításával minél közelebb jussunk az ideális testtartás megvalósításához.

Ez a rendszer a nyújtást és erősítést a légzéssel és koordinációval kombinálja a test egyensúlyának kialakítására. A kisebb izomcsoportokat összhangba hozza a felületiekkel. Minden gyakorlatot csak kevésszer ismétel, hogy folyamatosan ébren tartsa az elme figyelmét. A táncosokat kezdetben az vonzotta a Pilateshez, hogy erősített őket, miközben testük áramvonalas maradt. A gyakorlatok hozzáigazíthatók mindenki egyéni igényeihez. Joseph Pilates szőnyegre dolgozta ki gyakorlatait, ám újszerű megközelítése a rugós ellenállást és az anatómiailag ellenműködő izmokat is felhasználta a kívánt eredmény eléréséhez. Folyamatos gyakorlása mellett az egész test megváltozik: javul a testtartás az izmok hosszabbá, szálkásabbá válnak.

A Pilates mindenkinek segít: a fiatalok és az idősebbek, a mozgássérültek és a mozgékonyak tornája egyaránt. Teljesen az adott személy igényeihez alakítható. A fiatal táncos a Pilates-módszer segítségével elkerülheti az izmok túlterhelése következtében fellépő sérüléseket. Az idősebbek a tartás, a mozdulatok és a mozgássorok javítására használhatják. A Pilatesz-módszer mindenkinek csak előnyére válhat.